Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Notícies

notícies

Tecnologies

Disminuir Aumentar

Una nova tecnologia combatrà en temps real el frau amb targetes de crèdit

Investigadors de diferents institucions europees, coordinats pel Laboratori de sistemes distribuïts de la Facultat d'Informàtica de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), estan elaborant una plataforma de desenvolupament de serveis que, un cop finalitzada, serà capaç de processar milions de dades per segon, enfront de les desenes de milers de dades per segon que es poden processar amb les tecnologies actuals.

A.R. | 11 de novembre de 2009

La plataforma de desenvolupament de serveis en temps real s’està desenvolupant a través del projecte europeu Stream (Scalable Autonomic Streaming Middleware), amb un finançament de més de 3,5 milions d'euros. Amb aquesta tecnologia es pot combatre a temps real el frau realitzat amb targetes de crèdit, la duplicació de targetes SIM de telefonia mòbil i fins i tot la realització fraudulenta de trucades telefòniques no cobrades, entre moltes altres aplicacions.

En l'actualitat, la banca i entitats de targetes de crèdit tenen establerts diversos sistemes per detectar l'ús fraudulent de targetes de crèdit, però aquests sistemes detecten el frau una vegada comès, per la qual cosa l'actuació s'orienta a detectar al defraudador i a reduir els danys a l'usuari de la targeta. Amb el nou sistema, però, la detecció del frau es realitzarà en temps real, impedint l'ús indegut d'una targeta de crèdit i que s’arribi a produir un dany econòmic al titular de la targeta, senzillament, perquè el pagament indegut no s'autoritzarà . El mateix passarà amb la telefonia mòbil, en la qual ara la duplicació de targetes SIM o l'ús fraudulent de les línies es detecta a posteriori, amb el conseqüent perjudici econòmic.

La finalització del projecte es preveu per al 2010. El projecte s'emmarca en les iniciatives de cloud computing o computació en núvol, que permet oferir serveis de computació a través d'Internet, de manera que els usuaris poden accedir als serveis disponibles "en el núvol d'Internet" sense ser experts en la gestió dels recursos que fan servir.

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS