Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Notícies

notícies

Tecnologies

Disminuir Aumentar

Les tecnologies amb baixes emissions de carboni són una prioritat per a la UE

Un estudi dut a terme per el JRC's Institute for Prospective Technological Studies (IPTS) ha identificat les inversions en R+D públiques i privades en aquelles tecnologies que la Unió Europea (UE) ha establert com a prioritàries: eòlica, energia fotovoltaica, energia solar concentrada, bioenergia, captura i emmagatzematge de diòxid de carboni, xarxes intel·ligents, la fissió i fusió nuclears, piles de combustible i hidrogen.

A.R. | 9 d'octubre de 2009

El treball del JRC ha detectat que l’any 2007 la inversió tant privada com pública va dedicar 3.300 milions d’euros a les tecnologies de baixa emissió de carboni. 2.380 milions es van invertir en energia no nuclear, dels quals 1.660 van provenir del sector privat. La despesa en tecnologies d'energia nuclear es va situar en 940 milions d’euros, i es va dividir gairebé per igual entre la fissió i fusió.

Per a la recerca en les tecnologies energètiques no nuclears de baixa emissió de carboni, els esforços d'inversió es van repartir de forma més o menys equivalent, exceptuant la inversió en hidrogen i piles de combustible relacionats amb la recerca. Aquesta va estar per sobre de la mitjana amb 616 milions d’euros. A l'energia solar s’hi van invertir 86 milions, la xifra més baixa.

Per a moltes tecnologies, els països amb les despeses públiques més altes en R+D també presenten les inversions privades més altes. Les estimacions de l'informe indiquen que el 99% dels pressupostos en R+D que prioritzen aquestes tecnologies procedeixen d'onze països: França, Alemanya, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, Espanya, Països Baixos, Bèlgica, Suècia, Finlàndia i Àustria. Els tres primers representen dos terços de la inversió pública.

Pel que fa la inversió privada, les empreses situades a Alemanya, França, Regne Unit, Dinamarca, Espanya i Suècia representen més del 90% del total d’inversió en R+D en tecnologies prioritàries per la UE.

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS