Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Agregador cultural

Més carbó, que volem aigua!

El Museu Àgbar proposa, pel proper dissabte 3 de juliol a les 22.00 h, una visita teatralitzada en què l'arquitecte Josep Amargós i Samaranch, un dels fogoners encarregat de les calderes i un dels maquinistes responsable de les màquines de vapor de la Central Cornellà d'Aigües de Barcelona, explicarà l'origen d'aquesta planta d'extracció i bombament d'aigua, que inicià la seva activitat l'any 1909.

30 de juny de 2010

Els gens, a la portada

El proper dijous 1 de juliol, a les 19,30, a la sala Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès (c/ Canuda, 6), Matiana González Silva (CEHIC) farà la conferència ‘Els gens, a la portada’, dins del cicle de conferències ‘Adéu als gens omnipotents’. La ponent descriurà la trajectòria de la genètica a l’imaginari projectat pels mitjans, des del punt de vista d’una periodista i historiadora de la ciència.

30 de juny de 2010

Els fenòmens astronòmics i l’eclipsi total de sol

La fenomenologia dels grans espectacles que podem presenciar al cel, com són els eclipsis totals de Sol i Lluna, les aurores polars i les pluges d’estels fugaços, centrarà la conferència ‘Grans espectacles celestes: eclipsis, aurores i pluges d’estels’ que oferirà Miquel Serra-Ricart avui, dimarts 29 de juny, a les 19.00 h, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme, 47, Barcelona). En la seva intervenció, Serra-Ricart presentarà, també, l’expedició Shelios 2010, que ens trasllada a l’illa de Pasqua per observar l’eclipsi total de sol que es produirà el pròxim 11 de juliol. La conferència forma part del cicle ‘Conferències magistrals del curs 2009-2010’, que enguany commemora l’Any Internacional de l’Astronomia.

29 de juny de 2010

Conèixer l’ADN per millorar la salut: una promesa o una fal·làcia?

El grup SmS (Science meets Society) i el CRG presenten un nou Cafè Científic per avui dimarts 29 de juny, a les 19.00 h, al Centre Sant Pere Apòstol (c/ Sant Pere més Alt, 25, BCN). La conferència, que porta per títol ‘Conèixer l’ADN per millorar la salut: una promesa o una fal·làcia?’, anirà a càrrec de Xavier Estivill, del Centre de Regulació Genòmica (CRG), i d’Eduard Serra, de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC).

29 de juny de 2010

Es presenta una base de dades sobre el cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

El Centre d'Història Contemporània de Catalunya ha elaborat una recerca sobre els catalans d'un i altre exèrcit que van morir al front o en hospitals militars a la reraguarda, així com dels civils morts per accidents derivats de la guerra.

28 de juny de 2010

Cloenda de l’Any Monturiol

El proper diumenge 27 de juny es celebra la cloenda de l'Any Monturiol al Museu Marítim de Barcelona. A partir de les 16.00 h, hi ha programats diversos tallers de divulgació científica sobre el món dels submarins, juntament amb espectacles musicals i teatrals basats en la vida i obra de Narcís Monturiol.

23 de juny de 2010

Petites històries del cinema: Eureka! Ciència en moviment

El MACBA proposa, pel proper dissabte 26 de juny a les 17.30 h, una nova cita amb el cicle ‘Petites històries del cinema: Eureka! Ciència en moviment’, un programa de cinema per a nens i nenes que proposa algunes peces de divulgació o de treball científic que, al marge de la seva intenció original, resulten atractives en el context de la creació.

23 de juny de 2010

XVI edició del Premi Europeu de Divulgació Científica

A fi de promoure la cultura científica, la Universitat de València participa en la convocatòria de la XVI edició del Premi Europeu de Divulgació Científica, juntament amb l’Ajuntament d’Alzira, com també del cinquè Premi de Narrativa Científica Vicent Andrés Estellés, amb l’Ajuntament de Burjassot. Els guardons estan dotats amb 18.000 i 3.000 euros, respectivament.

22 de juny de 2010

La UPF exposa el seu fons d’art contemporani

L'exposició ‘20 anys, 20 artistes’, organitzada per la Universitat Pompeu Fabra, reuneix els originals dels cartells que cada curs han realitzat reconeguts artistes, com ara Tàpies, Clavé, Chillida, Barceló, Lichtenstein, Perejaume, Ràfols-Casamada o Viladecans. Estarà oberta fins a l'11 de juliol al campus de la Ciutadella, i s’ha organitzat amb motiu de la celebració del vintè aniversari de la Universitat.

22 de juny de 2010

3r Jove Campus de Recerca a la UdG

La Universitat de Girona posa en marxa el 3r Jove Campus de Recerca que es durà a terme el proper mes de juliol durant dues setmanes, del 5 al 16. Amb aquesta iniciativa, la UdG pretén aconseguir un apropament entre l’ensenyament de secundària i el món universitari. Per això, el Campus s’adreça principalment als estudiants de 1r de batxillerat i als estudiants de 4rt d'ESO que puguin estar-hi interessats.

21 de juny de 2010

Jornada sobre la Investigació Genètica en Malalties Rares

Demà dimarts 22 de juny, Mara Dierssen, neurocientífica del Centre de Regulació Genòmica, i el seu laboratori, juntament amb FEDER (Federación Española de Enfermedades Raras), han organitzat una vetllada especial amb l'objectiu de recaptar fons per organitzar una Jornada sobre la Investigació Genètica en Malalties Rares.

21 de juny de 2010

‘La Ciència a la Plaça’ a la plaça Mercadal de Reus

‘La Ciència a la Plaça’ és una activitat de divulgació de la ciència adreçada al gran públic que organitza el Centre de Recerca en Enginyeria de Materials i Micro/Nanosistemes (EMaS), de la URV. Es fa durant cinc caps de setmana a diferents poblacions de les comarques de Tarragona de 10 a 14 hores. Aquest dissabte 19 de juny es farà l’última sessió a la plaça Mercadal de Reus.

18 de juny de 2010

Presentació de la primera Guia d'Ocells dels Països Catalans

Avui divendres 18 de juny a les 19.30 h, a la sala Entresòl de la Pedrera de Caixa Catalunya, es farà la presentació del llibre ‘Ocells de Catalunya, País Valencià i Balears’, de Joan Estrada. El llibre és la primera guia de camp que tracta de forma exclusiva les 375 espècies d'ocells presents en aquesta àrea. Un llibre de referència per a aficionats i professionals de la natura i l'ornitologia.

18 de juny de 2010

Conèixer l’art de navegar

Demà dijous 17 de juny, a les 18.30 h, dos capitans de la marina mercant amb més de 20 d'anys d'experiència, Félix Socias i Miguel Ángel Arriba, descobriran els secrets de l'art de navegar al Museu Marítim de Barcelona.

17 de juny de 2010

L'Institut de Robòtica i Informática Industrial porta els seus robots humanoides al SÒNAR

L'Humanoid Lab, de l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), participa al Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia (SÒNAR), que se celebra els propers dies 17, 18 i 19 de juny a Barcelona.

17 de juny de 2010

 
Global Global Global Global
RSS