Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Agregador cultural

Web

Disminuir Aumentar

Es presenta una base de dades sobre el cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

El Centre d'Història Contemporània de Catalunya ha elaborat una recerca sobre els catalans d'un i altre exèrcit que van morir al front o en hospitals militars a la reraguarda, així com dels civils morts per accidents derivats de la guerra.

28 de juny de 2010

Una de les preguntes que encara genera la Guerra Civil és la quantitat de víctimes que es van produir a Catalunya durant el conflicte. Donar-li resposta és la finalitat d'aquest projecte d'investigació del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, iniciat l'any 1985.
Aquesta recerca complementa les obres dels historiadors Josep M. Solé i Sabaté i Joan Villarroya i Font, dedicades a les víctimes de la repressió a la reraguarda republicana, dels bombardeigs sobre Catalunya i de la repressió franquista durant la postguerra. L'estudi també complementa l'obra de Montserrat Roig sobre els catalans morts als camps nazis.

Ja finalitzada la tasca d'investigació als darrers pobles i ciutats de Catalunya, la base de dades oferirà una informació molt valuosa des del punt de vista històric i demogràfic, però també contribuirà a la dignificació de les víctimes de la guerra i el franquisme. Aquest banc de dades, nominal i exhaustiu, es podrà consultar des del web del Centre d'Història Contemporània de Catalunya.

Banc de dades 

Tota la informació sobre aquest projecte de recerca 

Més informació

Tòpics de l'article

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS