Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Recomanacions

Festa de la Ciència 2010 al Parc de la Ciutadella

Què us agradaria saber sobre la biodiversitat, els robots, l’origen del cosmos, les aplicacions de les matemàtiques o el desenvolupament de la tecnologia? Aquests i d’altres temes els trobareu a la propera Festa de la Ciència 2010. Més de 60 activitats, des de tallers i demostracions fins a jocs virtuals, xerrades, itineraris, instal·lacions i espectacles, intentaran respondre a interrogants com per què un làser blau pot rebentar un globus groc mentre que no rebenta un globus blau; d’on ve la massa de les partícules; entendre què és la matèria fosca o la fragmentació de l’hàbitat; què ens permet veure la llum polaritzada; per què no veiem estrelles verdes; si són tots els núvols iguals; o que hi ha més enllà de les fulles de les plantes.

11 de juny de 2010

Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

Avui a les 21.30 h comença la 17a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient a Barcelona als Cinemes Alexandra. Enguany, i per primer cop, la programació també es podrà seguir per internet des del web del Festival, que s’allargarà fins al 6 de juny.

1 de juny de 2010

Comença la setmana la biodiversitat

Avui, i fins al 30 de maig, Catalunya es convertirà en l’espai de la biodiversitat. Organitzada pel departament de Medi Ambient i Habitatge, amb la coordinació de la Xarxa de Custòdia del Territori, la Setmana de la Biodiversitat comptarà amb la col·laboració de 113 entitats repartides entre 37 comarques, que organitzaran prop de 300 activitats com ara tallers per difondre la custòdia del territori, exposicions itinerants, ecosafaris, sortides naturals, visites guiades, conferències, jornades tècniques, activitats infantils, concurs fotogràfic i documentals, entre molt d’altres.

21 de maig de 2010

Gran Festa de Comiat del Museu de Ciències Naturals

El proper dissabte 15 de maig a les 22.30 h el Museu de Ciències Naturals convida als ciutadans de Barcelona a la Festa de Comiat d’un equipament amb 128 anys d’història que tanca les portes per evolucionar i adaptar-se als nous temps. Amb un gran espectacle teatral, musical i pirotècnic a càrrec de la companyia Artristras, 'alguns habitants' del Castell dels Tres Dragons (Edifici de Zoologia) començaran a dirigir-se al Museu Blau, la seva nova ubicació al Fòrum de Barcelona.

14 de maig del 2010

S’acosta el Dia Internacional dels Museus

El proper dimarts 18 de maig arriba la 32a edició del Dia Internacional dels Museus. Així, del 15 al 18 de maig, i siguis on siguis, podràs sortir al carrer i entrar a aquell museu que més et vingui de gust; podràs passejar i trencar-te el cap per decidir quines activitats vols realitzar entre la gran multitud què hi haurà organitzades; i podràs, en definitiva, gaudir al màxim de la cultura.

14 de maig del 2010

Festival Loop Barcelona

Fins al 22 de maig, la ciutat de Barcelona viurà 10 dies de videoart, el gènere artístic basat en la imatge en moviment. Un aparador amb un miler de propostes innovadores i sorprenents.

13 de maig de 2010

Arriba a Barcelona el projecte "Aigua, Rius i Pobles"

Demà dimarts 4 de maig s’inaugura l’exposició "Aigua, Rius i Pobles", una mostra fotogràfica internacional que documenta els danys causats a milions de persones per polítiques hidràuliques obsoletes i dissenyades sense tenir en compte l'impacte que tenen sobre les persones i la naturalesa. L’exposició, convocada per Pedro Arrojo, premi Goldman 2003 i creador de la Fundación Nueva Cultura del Agua, romandrà al Museu Marítim de Barcelona fins el 30 de maig de 2010.

03 de maig de 2010

La nostra selecció de llibres per Sant Jordi

Des de Global Talent hem anat fent referència a molts llibres de temàtica científica. En motiu de la Diada de Sant Jordi, us oferim un llistat dels nostres llibres recomanats. Esperem que us sigui útil!

23 d'abril de 2010

Fira "Recerca en directe 2010"

Sabries calcular les possibilitats que té un asteroide de xocar amb la Terra? T’agradaria fabricar un os amb biomaterials? Saps que podem comunicar-nos a través de la llum? Vols descobrir algunes propietats desconegudes de l’aigua? Si vols conèixer la resposta a aquestes preguntes i moltes d’altres, la Fira "Recerca en Directe!", que tindrà lloc els propers dies 20, 21 i 22 d’abril a la Pedrera de Caixa Catalunya (Passeig de Gràcia, 92), és el lloc ideal.

16 d'abril de 2010

La ciència també és femenina

Exposició

El 23 de febrer, dimarts, s’inaugura l’Exposició “16 Científiques Catalanes” al Centre Cultural Les Corts. El principal objectiu d'aquest projecte, organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), és apropar la figura de la científica a la societat, trencant certs tòpics com ara el fet que els professionals que es dediquen a la recerca solen ser majoritàriament homes.

18 de febrer de 2010

L’exposició “Experiències matemàtiques. Prohibit no tocar” fa parada a Girona

Exposició i conferència

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona acull una exposició que pretén explicar i demostrar la utilitat de les matemàtiques a la vida quotidiana. A partir d’exercicis de càlcul, lògica i reflexió, la mostra vol fer entendre als visitants que les matemàtiques no són tan abstractes i llunyanes com semblen. L’exposició forma part d’un projecte per aconseguir un museu de matemàtiques a Catalunya, està adreçada a tots els públics, i estarà a Girona fins el 27 de febrer.

8 de febrer de 2010

La UB presenta el primer Museu Virtual universitari de tot l'estat amb més de 250 peces

Museu virtual

La Universitat de Barcelona va presentar ahir el primer Museu Virtual universitari de tot l’Estat espanyol, un projecte del Vicerectorat d’Arts Cultura i Patrimoni que neix amb l’objectiu de donar a conèixer el vast i extens patrimoni cultural de la UB. El museu s’organitza, inicialment, en nou col·leccions, i abasta més de 250 peces que reflecteixen l’abast disciplinari i patrimonial de la Universitat de Barcelona.

26 de gener de 2010

Iniciativa BMW presenta el projecte Pez de Plata rBarcelona: reflexiona, recicla, responde

Llibre i exposició

Iniciativa BMW presenta el seu segon projecte editorial, el llibre Pez de Plata rBarcelona: reflexiona, recicla, responde, una obra que reflecteix, a través de 24 iniciatives de responsabilitat social i mediambiental, el compromís de Barcelona per fer de la ciutat un lloc més sostenible i habitable. Del 14 al 17 de gener se’n fa una exposició al Centre de Cultura Conemporànea de Barcelona.

13 de gener de 2010

Punto y raya festival, el més abstracte del món, a Arts Santa Mònica

Festival

Del 25 al 29 de novembre es celebrarà al centre Arts Santa Mònica la Segona Edició del Punto y Raya Festival. Un certamen que s’ha guanyat el títol del més abstracte del món i que explora les possibilitats creatives del punt i de la línea en distintes esferes de la ciència, l’art i el pensament. Fora la figuració, només punts i línies com a fins en si mateixos.

23 de novembre de 2009

Abracadabra. Il·lusionisme i ciència al CosmoCaixa

A partir de demà es pot visitar al CosmoCaixa de Barcelona l’exposició Abracadabra. Il·lusionisme i ciència, que pretén explicar-nos de manera científica i pràctica com s’ho fan els mags per “engañar” els nostres sentits fent-nos percebre il·lusions de la realitat.

18 de noviembre de 2009

 
Global Global Global Global
RSS