Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Al dia

Inauguració

Disminuir Aumentar

El conseller Huguet inaugura una nova seu del Centre de Mètodes Numèrics a Singapur

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha inaugurat a Singapur la primera filial del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) a l’Àsia per tirar endavant amb un ‘partner’ local de projectes conjunts d’R+D+I a la zona. El conseller encapçala aquesta setmana una missió comercial, tecnològica i d’inversions a Àsia que culminarà a la Xina.

27 de maig de 2010

La delegació d’aquest centre de recerca, que forma part del programa impulsat per la Generalitat CERCA, donarà servei al conjunt  del sistema català d’investigació. El conseller Huguet ha destacat que “l’objectiu és redimensionar la resta de filials de CIMNE al món per multiplicar les antenes internacionals de recerca i, així, les possibilitats d’optar a nous projectes”.

La voluntat del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa és que aquesta sigui la prova pilot per establir antenes internacionals de la xarxa de recerca i tecnologia de Catalunya, sota el paraigües de TECNIO, la xarxa creada per ACC1Ó que agrupa més de 100 agents especialitzats del sistema de transferència tecnològica de Catalunya, i CERCA.

És previst que la futura aliança de centres tecnològics i el sistema de centres de recerca accelerin la seva internacionalització amb delegacions amb personalitat legal pròpia que puguin actuar promovent projectes d’R+D+I en els països on siguin presents I les seves zones d’influència.

Actualment, CIMNE té seu a Santa Fe (Argentina) i a Washington (EEUU) i, a curt termini, té previst implantar-se a Beijing (Xina). “Tal com ens assenyala el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI), és important donar un impuls a la internacionalització al sistema d’R+D+I català perquè sigui més competitiu”, va declarar el conseller Huguet durant la primera jornada de la missió comercial, tecnològica i d’inversions a Àsia, que culminarà a finals de setmana a la Xina. 

En el marc d’aquesta missió, el CIMNE ha tancat un acord de col·laboració amb l’Institut de Supercomputació  de Singapur (IHPC) per a la creació d’un Centre de Recerca conjunt on es compartirà experiència, mà d’obra, recursos informàtics i experimentals, així com instal·lacions. L’objectiu és desenvolupar més coneixement en el disseny tradicional de plataformes offshore per a la producció de petroli, que pateixen fortes càrregues a causa de l’impacte de les onades. A Singapur, on la indústria petroquímica  és molt important, hi ha un interès creixent per avaluar les càrregues en les estructures existents.

La signatura  amb l’IHPC, que forma part de l’A*Star (Agència Estatal per a la Ciència, la Tecnologia i la Recerca de Singapur), la va fer el director de CIMNE, Eugenio Oñate, premiat i distingit unes 30 vegades a nivell internacional i que ha liderat més de 400 projectes d’R+D+I en col·laboració amb les enginyeries més importants el món.

Catalunya aportarà a Singapur l’alta capacitat de CIMNE per desenvolupar mètodes numèrics avançats. Per la seva part, Singapur aportarà a Catalunya una sèrie de capacitats en l’àmbit de la computació molt interessants per potenciar alguns dels productes existents i futurs del centre. 

La delegació catalana, encapçalada pel conseller Huguet, va visitar Fusionpolis, el clúster R+D dels sectors TIC, Audiovisuals i Ciències Físiques i Enginyeria de Singapur, i Biopolis, el clúster d’R+D dels sectors biotecnològic i biomèdic. També forma part de la delegació la consellera delegada d’ACC1Ó, Carme Botifoll; el director de CERCA, Ramon Moreno, i el sotsdirector de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

Més informació

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS