Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Al dia

Trobades

Disminuir Aumentar

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia celebra el llançament oficial de les KICs a Barcelona

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET) va fer el llançament oficial de les tres primeres KICs (comunitats de coneixement i innovació) a Barcelona, els dies 2 i 3 de juny, en una trobada on el president de la Junta de Govern de l'IET, Martin Schuurmans, va declarar que “les KICs poden ser elements trencadors a l’hora de promoure noves maneres de pensar i de col•laborar a favor d’una Europa més innovadora i emprenedora”.

15 de juny de 2010


Dr. Martin Schuurmans, president de la Junta de
Govern de l'IET. Fotografia: ANP

L’acte, que portava per títol Launching the KICs-Delivering new solutions to the European innovation landscape, va reunir una nodrida representació política, científica, educativa i empresarial, com el director general de Recerca de la Comissió Europea, Theodius Lennon; el director de Polítiques d’Innovació del Departament d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea, Jean Noël Durvy; el secretari general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Juan Tomás Hernani; i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, entre d’altres.

Aquesta ha estat la primera trobada en què els socis de les primeres KICs guanyadores de 2009 -Climate-KIC (canvi climàtic), KIC InnoEnergy (energia sostenible) i EIT ICT Labs (societat de la informació)- compartien un espai comú de presentació i discussió amb els membres de la Junta de Govern de l’IET. Durant els dos dies es van tractar temes claus de les KICs com els reptes socials i econòmics, el foment de l'esperit empresarial i la creació d’empreses a través de nous programes educatius específics i enfocats al negoci, i els nodes com a incubadors d’innovació de primera classe.

Catalunya i la seva candidatura KIC en salut

Catalunya ha constituït una oficina tècnica per liderar una comunitat de coneixement i innovació en salut, impulsada des de Biocat amb el suport de les administracions de l’Estat espanyol i de Catalunya. El director de l’Oficina Tècnica de la candidatura de Catalunya per a la KIC-IET, Dr. Ramon Maspons, i la directora de Projectes, Ascensió Heredia, van participar en l’acte de llançament de les primeres KICs de Barcelona i van aprofitar per establir vincles amb els membres de la Junta de Govern de l’IET, de la Comissió Europea i socis potencials.

A banda d'aquest acte, Martin Schuurmans es va reunir al Palau de la Generalitat amb el president del Govern català, José Montilla; el sociòleg i membre de la Junta de Govern de l’IET, Manuel Castells, i la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, que van tenir l’oportunitat de exposar-li les fortaleses de Catalunya en els àmbits biotecnològic i salut, i el potencial del país per coordinar una futura KIC.

Més informació

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS