Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Al dia

Spin-off

Disminuir Aumentar

Desenvolupen tecnologia per aconseguir un emprovador virtual

Les compres en línia ja són una pràctica habitual per a moltes persones. Primer van ser els bitllets d'avió i de tren; més tard, els perfums i l'electrònica, i ara la moda. Però, com salvar les distàncies entre la xarxa i la nostra habitació per emprovar-nos una peça de roba? AITech hi està treballant i presenta un prototip desenvolupat amb la britànica C-Instore per a la multinacional CBS.

22 de juny de 2010

El megacentre comercial de Westfield, a Londres, va ser l'emplaçament escollit per la multinacional publicitària CBS Outdoor per instal·lar el primer emprovador virtual amb tecnologia dissenyada per AITech. L'empresa del PRUAB, que s'acaba d'instal·lar a l'edifici Eureka, va rebre l'encàrrec de CBS per promocionar el Mundial de Sud-àfrica mitjançant el disseny d'un software de visió per computador que pogués reconèixer la figura humana i sobreimprimir-hi una samarreta de la selecció de futbol escollida per l’usuari.

D'aquest fenomen se'n diu realitat augmentada, i és un subsector de les tecnologies de la informació i la comunicació amb grans perspectives de desenvolupament. Mitjançant una càmera d'alta definició, una pantalla tàctil i el software desenvolupat per AITech i C-Instore, l'aparell detecta els moviments i patrons en temps real i va adaptant la peça de roba al cos. La imatge resultant apareix en pantalla i pot ser congelada a voluntat per obtenir-ne una fotografia.

Tot i que aquest primer prototip està dissenyat per a la seva instal·lació en panells LCD als centres comercials per la campanya de la Copa Mundial de Futbol, la intenció és seguir desenvolupant aquest tipus de software i arribar a perfeccionar-lo per al seu ús més generalitzat en un futur no tan llunyà. L'objectiu seria poder emprovar-se la roba des de casa, per Internet, i inclús poder demanar consell als amics i familiars via Facebook o altres xarxes socials.

Més informació

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS