Hauries d´instal.lar el plug-in del flash... Descarregar plug-in de Flash

Al dia

Transferència de tecnologia

Disminuir Aumentar

Estudiants de la UdG participen en una competició europea de robòtica submarina

Un equip de nou estudiants de la UdG, amb el suport d’investigadors del grup de Visió per Computador i Robòtica (VICOROB), participa en la competició europea de robòtica submarina SAUC-E 2010 que es durà a terme a Spezia (Itàlia) del 28 de juny al 4 de juliol.

28 de juny de 2010

Aquesta competició aplega estudiants i professors d’universitats europees que dissenyen i construeixen un robot submarí autònom capaç de dur a terme diverses tasques en aquest entorn: passar per dues portes, seguir una canonada, alliberar un flotador, seguir una paret i sortir a superfície en una zona indicada mitjançant un emissor acústic.

L’objectiu de la competició és promoure que els estudiants universitaris s’iniciïn en activitats de recerca, establir una xarxa d’universitats i centres de recerca a escala europea entorn de les tecnologies relacionades amb la robòtica submarina i incentivar la creació de dissenys innovadors en aquest camp.

L’equip pluridisciplinari de segon cicle, de màster i de doctorat, que ha dissenyat i construït l’SPARUS el componen nou estudiants de la UdG, i compta amb el suport dels professors i investigadors del grup de recerca VICOROB Marc Carreras, David Ribas, Miquel Villanueva, Pere Ridao, Rafael Garcia, Joaquim Salvi i Xavier Cufí.

L’SPARUS és un robot de  dimensions i pes reduïts. El seu disseny innovador permetrà posar a prova un nou concepte de robot submarí autònom (AUV) que combina hidrodinàmica amb capacitat de control a baixa velocitat. El robot conté tres propulsors, un ordinador, bateries i un conjunt complet de sensors: dues càmeres, un sonar, un altímetre, un profundímetre, un sensor de velocitat, una unitat de navegació inercial i tres hidròfons.

El grup de recerca VICOROB té una llarga experiència en robòtica submarina. En l’edició de 2006 del SAUC-E, que va tenir lloc a Londres, l’equip d’estudiants de la Universitat de Girona va demostrar el seu elevat nivell tècnic amb el robot Ictineu, la qual cosa els va dur procurar el primer lloc de la classificació.

Tota la informació relativa a la competició i el detall de l’evolució del treball es troba al web de l'equip.

Més informació

Comentaris

       
0 comentaris
 
Global Global Global Global
RSS